divendres, 20 de novembre del 2009

Acaben de vacunar-me de grip A

(El títol només reflectirà una part de l'anotació, però segur que em porta més trànsit al bloc.) Dallò. Des d'aquest matí duc una tireta --gràcies, TermCat-- al muscle esquerre. El seu únic objectiu és evitar que la goteta de sang que m'ha sortit quan m'han tret l'agulla del braç em taqui la samarreta i, àdhuc --gran adverbi--, la camisa i tot.

Com a membre d'un dels col·lectius de risc --els qui em coneixeu ja sabeu que, entre molts altres defectes, sóc asmàtic--, m'he vacunat de grip A. I no m'he posat malalt ni m'ha passat res estrany. Mort a la llegenda urbana. Ara: el bracet fa mal qual el moc, ¿eh? Com a preu dels anticossos que estic generant, val la pena. No vull que la grip em paralitzi com l'any passat.

Per cert: una salutació, des d'aquí --als blocs, allò de saludar sí que es fa--, als fantàstics professionals del CAP Lepant de Sabadell, l'únic encara no reformat de tota la ciutat. (Paciència: se n'està construint el relleu.) Els meus pares m'han explicat que, quan van venir a viure al barri de Gràcia --ep, barceloninocèntrics: al veïnat sa-ba-de-llenc, no pas barceloní, que es diu així--, a mitjans de la dècada dels 70, l'havien construït com a equipament provisional... Fins fa quatre dies, encara hi havia una moqueta groga preconstitucional que feia venir salivera a qualsevol àcar. Ai, la sanitat pública.

Comunicant el segle i mig de la caixa catalana degana
L'altra part del post, estrictament --ara, sí-- professional, la dedicaré a recomanar-vos que escolteu Via lliure a RAC-1 diumenge a dos quarts de dues o El matí de Catalunya Ràdio dimecres de deu a onze si fa no fa.

Hi sentireu, si em feu cas --feu-me'n, ¿eh?, que passaré llista--, el savi Francesc Serratosa, l'assessor científic de l'exposició Ets únic? Biometria: interactua i descobreix la teva identitat, que ha culminat, amb la inauguració del nou edifici de l'Obra Social, la commemoració del 150è aniversari de Caixa Sabadell. Em toca acompanyar-lo diumenge a la ràdio on "Tots som 1" i dimecres a "La ràdio nacional de Catalunya".

Per gestionar la comunicació periodística de bona part de les accions del 150 --la grandíssima majoria i totes des de l'estiu, sota la marca Obra Social Caixa Sabadell--, he comptat amb el valuós suport de l'agència de comunicació Sigla en general i, específicament, de la Vicky Rico, una molt bona comunicadora corporativa externa de qui he après molt i a qui espero haver aportat coneixement, també. L'experiència ha estat un plaer i formarà part del bagatge comunicatiu amb què afrontaré els apassionants nous temps. ¡Bon capde!

(Foto de Manuel Bustos i Marina Geli: Juanma Peláez. Foto de Manel Fuentes: Catalunya Ràdio.)

4 comentaris:

Jordi Cirach ha dit...

Jo encara no m'he vacunat i no sé si ho vull fer... això que et fiquin "anticossos"... no en sona una molt agradable idea jeje

L'imperdible de ℓ'Àηimα

Marc Serrano i Òssul ha dit...

¿Ets d'un col·lectiu de risc, Jordi? Si tens asma, no t'ho rumiïs: val la pena. Els anticossos els genera el teu cos, a més més; l'únic que t'hi posen són virus desactivats.

Marta Pomairol ha dit...

Com sempre, tan encertat Marc! Si jo fos un col·lectiu de risc ni m'ho pensaria: has fet la mar de bé.

I sobre el CAP Lepant, ja saps tot el que s'ha de saber. A partir de l'any vinent (si no recordo malament) ja estarà acabat el CAP Gràcia i es deixarà enrere la moqueta (potser se'n podria emmarcar un tros i penjar-la el nou CAP com a record... li ho comentaré a la jefa... HHAHAHHA!)

Mil petonets!

Unknown ha dit...

Ei, Marc!! Millor tard que mai, que diuen. Gràcies pels compliments, són recíprocs. Com et vaig dir un dia personalment: a part de ser un "periodista de cor" (de veritat), fas que la feina en equip sembli fàcil, i això ho considero molt, molt important.

Per a mi també ha sigut un any molt enriquidor i m'ha agradat compartir-ho professionalment amb tots vosaltres, tant amb tu com amb la resta de companys i companyes de CS amb qui he coincidit.

Només un darrer apunt: Periodista "de cor", no canviïs!!!

V.R