dissabte, 5 de desembre del 2009

Dimarts 15, assemblea constituent del Gremi/Grup de Periodistes de Sabadell (GPS)


Bon dia i bon pont a absolutament tothom. Fa uns dies us ho avançava i us en plantejava les causes i les conseqüències, i, fa encara més dies, us en suggeria la necessitat. Faig córrer la cita, doncs. ¿Què en penseu? Salut. 

"Benvolguts,

Com segurament ja sabeu, en les últimes setmanes ha anat prenent cos la creació de l’anomenat (provisionalment) Gremi/Grup de Periodistes de Sabadell (GPS). Com segurament també ja sabreu, un grup de representants de mitjans de comunicació de la ciutat i veterans periodistes sabadellencs s’han entrevistat amb representants de tots els grups municipals per traslladar-los la [inquietud] que genera el que interpreten com una certa manca de respecte d’alguns dels polítics locals cap als professionals del sector, els mateixos mitjans i l’ofici en si mateix. En aquestes trobades, precisament, molts polítics han preguntat sobre la possible creació del GPS, [a part] d’exposar la seva visió del panorama mediàtic de la ciutat i formular algunes crítiques. Tot plegat ens permet tenir una visió més o menys clara de l’[hàbitat] en el qual ens movem [alhora] que ens [dóna] elements per fer [...] una certa autocrítica [que] no podem defugir.

Per tal d’exposar-vos les conclusions a les quals hem arribat en aquestes converses i, sobretot, per tal que tothom hi pugui dir la seva i valorar la creació del GPS us convidem a fer una trobada general de periodistes de Sabadell el proper DIMARTS 15 DE DESEMBRE A LES 19:30 AL CASAL PERE QUART (Rambla 69). La convocatòria està oberta a tots els professionals periodistes que treballen o viuen a Sabadell. Per tant, i davant la impossibilitat de tenir els mails de tots, us preguem que feu córrer la cita entre tots aquells que cregueu que els pot interessar.

Per [a] qualsevol dubte, estem a la vostra disposició."

9 comentaris:

Gemma ha dit...

Bona inciativa! Enhorabona!

Jordi Cirach ha dit...

Molt bona iniciativa! Com a seguidor de tota la actualitat periodística des de "L'imperdible" tot el soport!

L'imperdible de ℓ'Àηimα

Anònim ha dit...

mmm bé, caldrà veure si és una associació aglutinadora i quins són els seus principis i objectius.

òscargid ha dit...

Perfecte. Avui m'ha arribat la convocatòria per mail, així que allà hi serem el proper dimarts!

Nosequedir.. ha dit...

Amb tot el respecte, em sembla una resposta política que no beneficia la objectivitat de la nostra professió. Aixó o ens expliques millor els motius que us impulsen a crear el GPS...

Marc Serrano i Òssul ha dit...

Hola, Nosequedir.., i moltes gràcies pel teu comentari. M'imagino que, si el col·lectiu tira endavant, aquests motius s'explic(it)aran convenientment. Evidentment, us en mantindré informats. D'entrada, però, avanço que, des del meu punt de vista, hi ha pluralitat pel que fa a aquestes raons i, també, quant a les sensibilitats dels integrants del gremi. Malauradament, només vaig poder assistir al principi de la reunió, per la qual cosa en desconec, encara, el contingut.

Anònim ha dit...

Si la idea no em sembla pas malament, però no em fa gaire el pes, aquestes accions reactives davant la classe política.

I em refereixo a aquelles reunions amb els grups municipals per demanar respecte per la professió. Els politics podran criticar el que vulguin, però no ens autoenganyem. La crítica a la que ens hauriem de sumar és contra les pràctiques servilistes de certs mitjans de comunicació davant del poder, que són la font de tot el conflicte. No ens l'agafem amb paper de fumar, i reaccionem. Quan aixó sigui així, quan no ens fem els ofesos, podran comptar amb mi per fer el que calgui.

nosequedir ha dit...

Perdó, que el comentari anterior és meu. No és anònim, però si pseudònim

Marc Serrano i Òssul ha dit...

Hola, nosequedir --i a tothom que visiti el "post". Aquí, un resumet de la reunió, gentilesa de l'amic Òscar GiD: http://oscargid.blogspot.com/2009/12/les-bases-del-futur-gremi-de.html. Salut.