divendres, 2 de juliol de 2010

Una trentena d'ànimes al primer sopar-tertúlia del Gremi de Periodistes de Sabadell

Érem, al restaurant Can Tonada --gran nom, ¿eh?--, una trentena de periodistes vinculats a Sabadell, tant de mitjà com de font, tant redactors com gràfics, tant textuals com audiovisuals, tant joves com veterans, tant locals com nacionals, tant caps com no caps.
  
Va ser dimecres al vespre, just quan s'acabava la conferència pujoliana a la seu sabadellenca de l'Obra Social d'Unnim, de la qual sóc responsable de comunicació des d'aquella mitjanit, que és quan naixia "la caixa que suma". Per això vaig arribar-hi tard. Bona excusa, ¿oi?

Som el Gremi (o Grup) de Periodistes de Sabadell (GPS), tenim noms i cognoms, som diversos, constituïm un únic col·lectiu professional com qualsevol altre --ni millor ni pitjor--, ens uneixen la nostra feina (el periodisme o la comunicació corporativa) i la nostra ciutat (Sabadell), existim, ens reunim i volem que se sàpiga.

L'anotació podria ser molt més vaporosa, però dóna fe del contingut i de l'aspecte de la trobada per desig exprés dels qui la promovien (o promovíem): un dels acords de la sessió va ser, precisament, la voluntat que la nostra existència i la nostra activitat es desenvolupin amb llum i taquígrafs.

Tot seguit us enganxo l'acta del sopar-tertúlia, que arribava després de dues altres cites preliminars, per gentilesa de Joan Brunet i Mauri (UPC), que coordina el GPS juntament amb Emili Agulló (El Punt) i Joan Carles Montes (Anuari de Sabadell i Diari de Terrassa). Les fotos són de l'amic Juanma Peláez.

"Propostes generades:
  • debatre a l'entorn de qüestions d'actualitat i un tema determinat
  • ser periodista avui / el periodista multimèdia
  • periodisme de fonts / periodisme de mitjans, les dues cares d'una mateixa moneda
  • activitats obertes a la ciutadania
Proposta per a un nou encontre / sopar: 
Tema de debat: què és ser periodista en un món tan globalitzat com l'actual.

Tema d'actualitat:
Serà suggerit 48 hores abans del sopar."


Per cert: estic fent obres al bloc. Es nota, ¿oi? Suggeriments, benvinguts. La capçalera la renovaré quan pugui dedicar-m'hi una estona com Déu mana. Bon primer cap de setmana de juliol. Ens el mereixem.

(Fotos: Juanma Peláez.)

5 comentaris:

Joan Brunet i mauri ha dit...

Molt bé Marc!

Una bona crònica-resum d'una nit històrica. Mai a a Sabadell s'havien reunit aquesta quantitat de periodistes... i això que no hi érem tots i hi van haver diverses exccuses. Quan arribi el setembre reiniciarem trobades que voldríem fossin molt participatives...

Joan

Anònim ha dit...

Aquesta me la vaig perdre, però la pròxima vegada compteu amb un servidor!

Marc Figuerola

Anònim ha dit...

el dia 21 de junio se celebro en sabadell juzgado social dos de sabadell un juicio en el que el empresario y dueño de establecimientos viena silvestre siscart delante de un juez , declaro que la diputada socialista isabel lopez chamosa y su hermano oscar lo havian amenazado y coaccionado a firmar un pacto dijo que lo havian pillado solo en su despacho y ... podrias investigar esta historia es de miedo

Lidia Sanchez ha dit...

Hola Marc!
Moltes gràcies pel resum. Quina pena no haver pogut venir. A veure si l'horari del proper sopar em va millor.
Salut!

seo services usa ha dit...

Very nice post. I really enjoy the reading. I come here from the google while searching for some good article. Thanks