dimarts, 24 de febrer del 2009

Molta sort i llarga vida, ElPunt.cat Sabadell

Fa quatre dies que vèiem néixer l'ASabadell.cat i ja tornem a assistir al part d'un digital sabadellenc; no és ben bé el mateix, però gairebé: El Punt fa 30 anys i, per celebrar-ho, s'independitza de VilaWeb i crea un digital que s'adapta a Sabadell o qualsevol altre municipi del principat. L'incorporo, d'entrada, clar, a la Guia de la comunicació sabadellenca de la barra lateral. (Recordeu que teniu tots els mitjans de comunicació de Sabadell sempre al vostre abast a ÒSSUL.blogspot.com, on he afegit, també, la revista anual d'història Arraona, que es diu, per cert, com la meva gata --la de la capçalera, sí. Friquisme mediàtic sabadellenc, sí. ¿I què?) Al gra. Diverses coses. Saludo des d'aquí i felicito per la part que els toca els amics Emili Agulló, Marc Cornet, i Emma Ansola, responsables de bona part dels continguts de l'edició vallesana occidental del rotatiu. Punts forts. El nou mitjà enforteix Sabadell, el periodisme, la diversitat diguem-ne editorial als mitjans de comunicació de la ciutat i el mateix sistema comunicatiu local. Inclou temps, enquesta, necrològiques, agenda, farmàcies, etc.; serveis, vaja, locals --llevat de l'enquesta. Com els seus diguem-ne competidors immediats (RadioSabadell.fm i ASabadell.cat), és en català. I disposa, a més a més, d'un URL propi simplificat per a Sabadell. Bé. Punts febles. Per voluntat expressa del mitjà i a diferència de l'ASabadell.cat, es tracta d'un mer abocament dels continguts de l'edició impresa del dia, sense actualització. El contingut estrictament sabadellenc hi és escàs, doncs --la secció purament comarcal del rotatiu és modesta. I, de fet, es tracta d'un moment delicat per a la premsa en general i per al rotatiu en particular: el naixement del web coincideix amb el tancament de les seves redaccions llevat de la barcelonina, de la tarragonina i de la gironina, i el desplaçament dels llocs de treball dels redactors als seus domicilis respectius. Per si alguns no ho teniu present, l'actual edició vallesana occidental d'El Punt és hereva de dues altres capçaleres (El 9 Nou i El 9 Punt, que és com es deia mentre passava de la matriu anterior, osonenca, cap a l'actual, gironina) i s'havia dividit, en èpoques anteriors, en sengles edicions per a Sabadell i Terrassa. Molts dels qui avui en dia fan comunicació a la ciutat i a la comarca han passat per la seva (desapareguda) redacció, o sigui que no parlem pas de res improvisat. En qualsevol cas, ElPunt.cat Sabadell, Emili, Marc, Emma, molta, molta, molta sort. I llarga vida.

4 comentaris:

Joan Carles Reina ha dit...

Ara falta saber quan els nostres amics del Diari de Sabadell es posaran es piles i faran el salt cap a la xarxa. Encara que, estant els temps com estant, no sé jo si és el millor moment (o potser sí, mai se sap).

Bon nom, Arraona, per a una gata. La meva -té tretze anys- es diu Mísia, en homenatge a la cantant catalano-portuguesa.

Anònim ha dit...

Molta sort i llarga vida: tu as écrit assitir alors qu'il fallait écrire "assistir", rectifie.

Marc Serrano i Òssul ha dit...

Hola, Joan Carles. Tens raó: el "DS" ja no té excusa per bolcar part del seu contingut, si més no, a una autèntica versió digital digna. Quant a la cosa felina, haurem de muntar una trobada de gates, ¿no? ;-) La Mísia cantant m'encanta.

Patxi, ¿què tal? Gràcies per la rectificació; ja està feta. Salut.

L'illa dels monstres ha dit...

iep! Bones! Tot just ara he vist el comentari que vas deixar fa uns dies a l'illa sobre el nou web d'El Punt.

Gràcies per passar-te per l'illa. Estaré atent al teu blog, que sempre està bé llegir companys de gremi

salut!